Ovaj dio bloga namijenjen svima koji nastoje uživati u hrani, bilo da sami izvode razne kuhinjske eksperimente poput mene ili to radije prepuštaju nekome drugome. Želim vam dobru zabavu uz ono što ćete ovdje pronalaziti. I ne zaboravite, vaši su
komentari uvijek dobrodošli!
Nadzorna ploča | Novi post | Postavke | Uredi izgled | Uredi HTML | Uredi komentare | Odjava | Scribd

Sljedbenici

Nagrade i zahvale

-veliko hvala
Vera!





-najljepše hvala Masateri za obje nagrade!

Pohani sir s mesnim nareskom


Sasvim obični komad sira pretvoren u obrok, jednostavan, a opet zanimljiv, bogat okusima koji se sjedinjuju u jedinstveno zadovoljstvo izraženo riječima "topi se u ustima"...

za 4 osobe
pohani sir
8 kriški sira, debljine oko 5 mm
8 kriški mesnog nareska
1/2 male žlice Vegete
2 jaja
brašno i krušne mrvice
ulje

umak
1 žlica maslaca
2 češnja češnjaka
1 jušna žlica brašna
3 dl mlijeka
sasvim malo muškatnog oraščića
sol, papar
peršin

Za pohanje je najbolje koristiti polutvrde sireve tipa Gouda i Edamac jer su dovoljno čvrsti da se ne razliju tokom prženja, a opet taman dovoljno mekani da se kremasto rastope unutar korice.

1. Razmutite jaja začinjena Vegetom.
2. Kriške sira debljine oko 5 mm s jedne strane tanko premažite jajetom i na to položite krišku mesnog nareska jednake veličine.
3. Tako sljepljene uvaljajte u brašno i umočite u razmućeno jaje. Ponovite još jednom da se dobije deblji sloj koji će spriječiti curenje sira u toku pečenja. Na kraju dobro uvaljajte u krušne mrvice i lagano dlanom pritisnite da korica bude kompaktnija. Pazite da su rubovi svi dobro “popunjeni” koricom.

Pripremljeni sir ostavite da se kratko posuši, a za to vrijeme pripremite umak.

1. Sitno nasjeckajte češnjak i peršin.
2. U posudi rastopite maslac, dodajte češnjak, pa pospite brašnom. Dobro promiješajte. Kratko pržite – brašno i češnjak moraju ostati svijetli!
3. Smanjite vatru i sve zalijte s malo mlijeka i žustro miješajte da se stvori glatka masa. Sada dolijte ostatak mlijeka i kuhajte miješajući još koju minuticu da dobijete glatki umak srednje gustoće. Začinite muškatnim oraščićem (ribanim ili u prahu), solju i paprom, te pred kraj pospite peršinom.

Kad je umak gotov, u dobro zagrijanom ulju pržite pripremljeni sir. Sir se mora pržiti kratko da korica ne popuca i da sir ne iscuri. Isprženi sir Izvadite kratko na ubrus da se ukloni suvišna masnoća i još vruće poslužite.
Pohani sir s mesnim nareskom zasitno je jelo koje možete poslužiti i kao toplo predjelo i kao samostalni obrok. Tanjur ukrasite šarenilom miješanih salata, a pohanim kriškama dodajte malo umaka.
©2008-2009 Sandrine

Recept za ispis i spremanje:

Nema komentara:

Objavi komentar

Blog Widget by LinkWithin

Vrijeme danas

Moja omiljena web mjesta

 
Nadzorna ploča | Novi post | Postavke | Uredi izgled | Uredi HTML | Uredi komentare | Odjava