

pohani sir
8 kriški sira, debljine oko 5 mm
8 kriški mesnog nareska
1/2 male žlice Vegete
2 jaja
brašno i krušne mrvice
ulje
umak
1 žlica maslaca
2 češnja češnjaka
1 jušna žlica brašna
3 dl mlijeka
sasvim malo muškatnog oraščića
sol, papar
peršin
1 žlica maslaca
2 češnja češnjaka
1 jušna žlica brašna
3 dl mlijeka
sasvim malo muškatnog oraščića
sol, papar
peršin

1. Razmutite jaja začinjena Vegetom.
2. Kriške sira debljine oko 5 mm s jedne strane tanko premažite jajetom i na to položite krišku mesnog nareska jednake veličine.
3. Tako sljepljene uvaljajte u brašno i umočite u razmućeno jaje. Ponovite još jednom da se dobije deblji sloj koji će spriječiti curenje sira u toku pečenja. Na kraju dobro uvaljajte u krušne mrvice i lagano dlanom pritisnite da korica bude kompaktnija. Pazite da su rubovi svi dobro “popunjeni” koricom.
Pripremljeni sir ostavite da se kratko posuši, a za to vrijeme pripremite umak.
1. Sitno nasjeckajte češnjak i peršin.
2. U posudi rastopite maslac, dodajte češnjak, pa pospite brašnom. Dobro promiješajte. Kratko pržite – brašno i češnjak moraju ostati svijetli!
3. Smanjite vatru i sve zalijte s malo mlijeka i žustro miješajte da se stvori glatka masa. Sada dolijte ostatak mlijeka i kuhajte miješajući još koju minuticu da dobijete glatki umak srednje gustoće. Začinite muškatnim oraščićem (ribanim ili u prahu), solju i paprom, te pred kraj pospite peršinom.
Kad je umak gotov, u dobro zagrijanom ulju pržite pripremljeni sir. Sir se mora pržiti kratko da korica ne popuca i da sir ne iscuri. Isprženi sir Izvadite kratko na ubrus da se ukloni suvišna masnoća i još vruće poslužite.

©2008-2009 Sandrine
Recept za ispis i spremanje:
Nema komentara:
Objavi komentar