Ovaj dio bloga namijenjen svima koji nastoje uživati u hrani, bilo da sami izvode razne kuhinjske eksperimente poput mene ili to radije prepuštaju nekome drugome. Želim vam dobru zabavu uz ono što ćete ovdje pronalaziti. I ne zaboravite, vaši su
komentari uvijek dobrodošli!
Nadzorna ploča | Novi post | Postavke | Uredi izgled | Uredi HTML | Uredi komentare | Odjava | Scribd

Sljedbenici

Nagrade i zahvale

-veliko hvala
Vera!





-najljepše hvala Masateri za obje nagrade!

Palačinke belle de jour

Evo me opet na temi o palačinkama. Ovoga puta s nadjevom od breskve. I mirisom finog likera. Tijesto će biti i obično (?) i čokoladno. A nadjev... božanstven! Pa krenimo.




Osnovno tijesto:
3 jaja
1 dl ulja
1 l mlijeka
malo soli
3 jušne žlice šećera
50 dag brašna

Dodatak za svijetlo tijesto:
1 vanilin šećer
4 jušne žlice likera Belle de jour
(može i bilo koji drugi liker
od breskve ili marelice)
Dodatak za tamno tijesto:
5 dag čokolade za kuhanje

Nadjev od breskve:
1 veća konzerva kompota od breskve
2 jušne žlice škrobnoga brašna vrhom pune
1 jušna žlica šećera
1 vanilin šećer
3 žlice vode
2 jušne žlice likera Belle de jour
slatko vrhnje za šlag

Priprema:

Najprije skuhajte kremu da bi imala dovoljno vremena da se ohladi dok pečete palačinke:

odvojite polovicu breskvi iz kompota i narežite ih na komadiće. Ostatak zajedno s tekućinom usitnite u blenderu u kašu. Tu kašu stavite kuhati. U vodi razmutite šećer, vanilin šećer i škrobno brašno, pa kad kaša prokuha umiješajte u kašu i kratko kuhajte da zgusne. Ostavite da se dobro ohladi. Izradite čvrsti šlag od slatkog vrhnja, dodajte mu liker i pomiješajte ga s ohlađenom kremom.
Umutite tijesto za palačinke od navedenih sastojaka za osnovno tijesto. Ovo je zapravo moja baza za obične palačinke koje pečem onda kad mi se ne da izmišljati ništa posebno. No kako ovo nisu samo obične palačinke, vrijeme je da umiješate i one dodatke za svijetlo tijesto, dakle, u osnovno tijesto koje ste upravo napravili dodajte liker u kojem ste razmutili vanilin šećer. Pripazite na gustoću tijesta, možda će vam zatrebati još malo brašna (pogledajte moj savjet o gustoći tijesta za palačinke u prethodnom receptu). Od pola količine tako pripremljenog svijetlog tijesta ispecite nekoliko palačinki. U drugu polovicu dobro umiješajte mlaku rastopljenu čokoladu pa i od toga ispecite palačinke.

Kad su palačinke gotove, mažite ih nadjevom preko kojeg pobacajte malo narezanih breskvi. Preklopite nadjevene palačinke i ukrasite po želji ostatkom nadjeva, čokoladom šarenim šećernim mrvicama...


©2008 Sandrine

2 komentara:

  1. Gdje mogu da kupim liker belle de jour? U Sloveniji ga više nema :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Na žalost, ni ja ga više uopće ne vidim po dućanima, ni u Sloveniji ni kod nas... Ali zadnjih godina uglavnom likeriće radim domaće, pa ću ove godine napraviti i od vinogradskih breskvica, samo čekam da dozriju! ;)

      Izbriši

Blog Widget by LinkWithin

Vrijeme danas

Moja omiljena web mjesta

 
Nadzorna ploča | Novi post | Postavke | Uredi izgled | Uredi HTML | Uredi komentare | Odjava