Ovaj dio bloga namijenjen svima koji nastoje uživati u hrani, bilo da sami izvode razne kuhinjske eksperimente poput mene ili to radije prepuštaju nekome drugome. Želim vam dobru zabavu uz ono što ćete ovdje pronalaziti. I ne zaboravite, vaši su
komentari uvijek dobrodošli!
Nadzorna ploča | Novi post | Postavke | Uredi izgled | Uredi HTML | Uredi komentare | Odjava | Scribd

Pratitelji

Nagrade i zahvale

-veliko hvala
Vera!





-najljepše hvala Masateri za obje nagrade!

Ljetna fritaja z vrta

...ili u prijevodu kajgana iz vrta. Ljetna je sezona prebogata povrćem, pa je tako i obična kajgana dobila bogatstvo mirisa i okusa iz vrta.

Sastojci za 2 osobe:
4 jaja
1 manja tikvica
1 manji patliđan
1 paprika
1 rajčica
1 manja glavica luka
1 žlica maslinovog ulja
sol, papar
po želji feferon
po želji ribani tvrdi sir

Priprema:
1. Nasjeckajte luk i popržite ga u tavi na maslinovom ulju.
2. Narežite tikvicu, patliđan, papriku i rajčicu, a po želji i feferon, te dodajte kratko poprženom luku. Povrće će pustiti svoju tekućinu, pa će se sve u njoj dinstati.
3. Istucite jaja, posolite i popaprite. Kad sva tekućina u tavi uvrije, izlijte jaja preko povrća i uz lagano miješanje (točnije rečeno prebacivanje) ispecite dok se jaja ne stisnu.

Posluživanje:
Poslužite toplu fritaju s ribanim sirom.
Želite li ovu fritaju poslužiti kao jedino, tj. glavno jelo, ili vam možda vege verzija ne zvuči privlačno, možete u nju dodati i narezanu kobasicu ili malo šunke, vratine, pancete ili slično narezane na kockice, pa popržene zajedno s povrćem prije dolijevanja jaja. Odlično će se sljubiti s malo kiselog vrhnja kao prilogom i zdjelicom zelene salate

©2008-2009 Sandrine

1 komentar:

  1. Ova fritaja ima baš pravi naziv :)
    Ja bi bez feferona i sa malo kobasice :)

    OdgovoriIzbriši

Blog Widget by LinkWithin

Vrijeme danas

Moja omiljena web mjesta

 
Nadzorna ploča | Novi post | Postavke | Uredi izgled | Uredi HTML | Uredi komentare | Odjava