Ovaj dio bloga namijenjen svima koji nastoje uživati u hrani, bilo da sami izvode razne kuhinjske eksperimente poput mene ili to radije prepuštaju nekome drugome. Želim vam dobru zabavu uz ono što ćete ovdje pronalaziti. I ne zaboravite, vaši su
komentari uvijek dobrodošli!
Nadzorna ploča | Novi post | Postavke | Uredi izgled | Uredi HTML | Uredi komentare | Odjava | Scribd

Sljedbenici

Nagrade i zahvale

-veliko hvala
Vera!





-najljepše hvala Masateri za obje nagrade!

Uskrsna Eier liker torta

Kremasta, a opet tako lagana, mirisna torta, najljepša slastica mog uskršnjeg stola.

Biskvit:

5 jaja
5 žlica mljevenih badema
10 žlica šećera
1 vanilin šećer
5 žlica ulja
5 žlica mlijeka
5 žlica (vrhom punih) brašna
1/2 vrećice praška za pecivo

...za zaliti biskvit:
2 dl mlijeka
2 dl eier likera

Krema:
5 dl mlijeka
2 žutanjka
3 žlice kristal šećera
2 vrećice pudinga vanilija
1 dl eier likera
15 dag maslaca
3 žlice šećera u prahu
2 dl slatkog vrhnja

U 2 dl mlijeka dobro razmutite dvije vrećice pudinga vanilija, žutanjke i kristal šećer, a ostalo mlijeko stavite kuhati. Kad mlijeko zakuha ulijte u njega smjesu i dobro miješajući kuhajte dok se dobro ne zgusne. Pustite da se do pola ohladi, pa umiješajte liker.
Pjenasto izmiješajte maslac i šećer u prahu. Napravite i čvrsti šlag. Polovicu šlaga odvojite za ukrašavanje, a drugu polovicu zajedno s maslacem umiješajte u kuhanu i sasvim ohlađenu kremu.
U međuvremenu napravite čvrsti snijeg od bjelanjaka.
Izmiksajte žutanjke, šećer i vanilin šećer, dodavajte mljevene bademe, ulje i mlijeko, zatim i brašno s praškom za pecivo, pa na kraju polako žlicom umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Kalup za tortu obložite masnim papirom, izlijte u njega smjesu i pecite oko 45 minuta na 200°C. Pečeni biskvit izvadite iz kalupa i prerežite na tri dijela. Pusitte da se ohladi.

Gornji dio biskvita položite na tanjur za tortu kao prvu koru, zalijte ju 1/3 mješavine mlijeka i likera, premažite 1/4 kreme. Pokrijte srednjim dijelom biskvita, zalijte i njega, pa namažite drugom četvrtinom kreme. Nastojte da slojevi kreme budu jednake debljine. Pokrijte zadnjim dijelom biskvita, zalijte i njega, pa cijelu tortu omažite ostatkom kreme i ukrasite šlagom i ukrasima po želji.

©2008 Sandrine

Nema komentara:

Objavi komentar

Blog Widget by LinkWithin
U ovom gadgetu postoji pogreška

Vrijeme danas

Moja omiljena web mjesta

 
Nadzorna ploča | Novi post | Postavke | Uredi izgled | Uredi HTML | Uredi komentare | Odjava