Sastojci za salsu od pomidori i balancani, za 4 osobe:
1 veća glavica luka
3 dl pasirane rajčice
1 veći patliđan
2-3 češnja češnjaka
1 žlica Vegete
sjeckani peršin
2 listića bosiljka
1 mala žlica šećera
sol i papar po potrebi
malo maslinovog ulja
50 dag špageta
Priprema:
1. Operite patliđan i narežite nekoliko ploškica debljine 1 cm. Ostatak patliđana usitnite, najlakše će biti ako imate sjeckalicu ili narežite na male kockice.
2. Narežite luk. Nasjeckajte češnjak. I to možete učiniti u sjeckalici.
3. U zdjeli zagrijte malo maslinovog ulja i na njemu dinstajte svo usitnjeno povrće. Polijevajte vodom. Dodajte Vegetu. Nakon otprilike 30 minuta dinstanja dodajte pasiranu rajčicu i dobro promiješajte. Ako je umak pregust, dolijte malo vode. Neka prokrčka još par minuta.
4. Pred kraj dodajte šećer, malo papra, te ako je potrebno, malo soli. Na kraju dodajte sjeckani peršin i bosiljak.
5. Onih nekoliko ploškica patliđana začinite sa malo Vegete i popecite na tavici. Možete ih dodati u gotov umak ili njima garnirati jelo kao na slici.
6. Dok se umak kuhao, vi ste, naravno, skuhali špagete u slanoj vodi i ocijedili ih. Sada ih razdijelite na tanjure, prelijte umakom, garnirajte i … navalite!
©2008-2009 Sandrine
predivno...
OdgovoriIzbriši...a tek finooo...
OdgovoriIzbrišihehe :))
OdgovoriIzbriši