Ovaj dio bloga namijenjen svima koji nastoje uživati u hrani, bilo da sami izvode razne kuhinjske eksperimente poput mene ili to radije prepuštaju nekome drugome. Želim vam dobru zabavu uz ono što ćete ovdje pronalaziti. I ne zaboravite, vaši su
komentari uvijek dobrodošli!
Nadzorna ploča | Novi post | Postavke | Uredi izgled | Uredi HTML | Uredi komentare | Odjava | Scribd

Sljedbenici

Nagrade i zahvale

-veliko hvala
Vera!





-najljepše hvala Masateri za obje nagrade!

Mliječni kruh s pahuljicama i sjemenkama

80 dag glatkog brašna
10 dag zobenih pahuljica
1 žlica sjemenki lana
2 žlice sjemenki suncokreta
½ žlice soli
1 žlica šećera
2 vrećice suhog kvasca
5 dl mlakog mlijeka
2 dl mlake vode
1 dl suncokretovog ulja
malo brašna za posipanje radne površine

Pomiješajte u većoj posudi brašno s pahuljicama i sjemenkama, kvascem, soli i šećerom. Neka posuda bude trostruko viša od razine ove mješavine, da bi se tijesto moglo nesmetano dizati.
U lončiću pomiješajte mlijeko, vodu i ulje. Pomalo dolijevajte tekućinu miješajući tijesto kuhačom. Nastavite miješati dok ne dobijete jednoličnu masu. Lijepo ju poravnajte u posudi, oštrim nožem zasijecite površinu u križ, pokrijte čistom krpom i stavite na toplo mjesto da se diže.
Kad se veličina tijesta utrostruči, istresite ga na pobrašnjenu radnu površinu i premijesite. Oblikujte ga po želji (pogača, pletenica, štruca...). Kalup za pečenje namastite ili po želji, radi lakšeg vađenja kruha, obložite masnim papirom, pa u njega stavite pripremljeno tijesto i lagano na par mjesta zarežite površinu nožem. Opet pokrijte krpom i stavite na toplo da se još jednom digne.
U međuvremenu zagrijte pećnicu na 190° C. Kad tijesto u kalupu dosegne dvostruku veličinu, stavite ga u pećnicu da se peče oko 45-50 minuta, ovisno o debljini kruha. Zatim izvadite i premažite površinu kruha s malo mlijeka, pa nastavite peći još 5 minuta. Pečeni kruh izvadite iz kalupa, zamotajte u platnenu krpu i stavite na drvenu podlogu da se hladi.

Ovo je bilo riječima opisano, a evo i sličice:


©2008-2009 Sandrine

Nema komentara:

Objavi komentar

Blog Widget by LinkWithin

Vrijeme danas

Moja omiljena web mjesta

 
Nadzorna ploča | Novi post | Postavke | Uredi izgled | Uredi HTML | Uredi komentare | Odjava