Ovaj dio bloga namijenjen svima koji nastoje uživati u hrani, bilo da sami izvode razne kuhinjske eksperimente poput mene ili to radije prepuštaju nekome drugome. Želim vam dobru zabavu uz ono što ćete ovdje pronalaziti. I ne zaboravite, vaši su
komentari uvijek dobrodošli!
Nadzorna ploča | Novi post | Postavke | Uredi izgled | Uredi HTML | Uredi komentare | Odjava | Scribd

Pratitelji

Nagrade i zahvale

-veliko hvala
Vera!





-najljepše hvala Masateri za obje nagrade!

Pohane palačinke u umaku od gljiva

Oni su poželjeli palačinke za večeru. Ja sam poželjela drugačije palačinke od onih uobičajenih, namazanih marmeladom ili čokoladom. Oni su poželjeli bogat tanjur. Ja sam poželjela bogati okus. Oni su pripremili stol. Ja sam poslužila ovo…

za 4 osobe:
Palačinke
2 jaja
2 dl mlijeka
0,5 dl ulja
1 dl mineralne vode (može i obična, ali s mineralnom su rahlije)
1 čaša od 2 dl brašna
malo soli
20 dag šunke u ovitku ili pršuta, što vam je draže
20 dag sira, nekog koji će se lijepi otopiti
1 mala glavica luka
malo ulja za prženje
Umak
1 žlica maslaca
25 dag gljiva (šampinjoni u ovom slučaju)
1/2 žlice Vegete
sasvim malo muškatnog oraščića, naribanog ili u prahu
malo peršina
2 dl mlijeka
1 dl vrhnja za kuhanje
po potrebi soli i papra
Za pohanje
po potrebi brašno
krušne mrvice
1 jaje
malo mlijeka
malo soli
Pripremite palačinke.
1. Mješalicom umutite jaja s uljem, mlijekom, vodom, brašnom i malo soli. Po potrebi dodajte još brašna ako vam se tijesto čini rijetko, ili mlijeka ako se čini pregusto.
2. Ispecite po 2 (može i više) palačinke za svaku osobu. Neka se malo ohlade.
3. Glavicu luka sitno nasjeckajte i kratko popržite na par kapi ulja.
4. Na sredinu svake palačinke rasporedite nekoliko kriški šunke ili pršuta, naribajte malo sira i pospite s malo prženog luka.
5. Palačinku malo preklopite s 3 kraja, pa zamotajte prema nepreklopljenom kraju, da ispadne kao jastučić.
6. Uvaljajte svaku palačinku u brašno, s mlijekom razmućeno i malo posoljeno jaje, te krušne mrvice. Pržite u ulju do zlatnožute boje. Izvadite na ubrus da se upije suvišna masnoća.

Sada pripremite umak:
1. Operite i narežite šampinjone. Ako koristite šampinjone iz konzerve, ocijedite tekućinu.
2. Rastopite maslac u tavi, pa na njemu kratko popržite šampinjone. Pospite Vegetom, pa zalijte mlijekom i vrhnjem. U umak dodajte malo muškatnog oraščića (sasvim malo da ne pokvari okus) i nasjeckanog peršina.
3. Kuhajte umak nekoliko minuta da se ukuha na željenu gustoću (ako vam se previše zgusne, razrijedite mlijekom). Po potrebi još dosolite i popaprite.

Na tanjure razdijelite po 2 pohane palačinke i prelijte s malo umaka.
Pohane palačinke u ovoj količini možete poslužiti kao samostalno jelo, a u manjoj količini će biti izvrsno i zanimljivo predjelo. Ako poslužujete kao glavno jelo, poslužite uz njih i neku laganu salatu. Uz to paše i rashlađeno lagano bijelo vino.

©2008-2009 Sandrine


Nema komentara:

Objavi komentar

Blog Widget by LinkWithin

Vrijeme danas

Moja omiljena web mjesta

 
Nadzorna ploča | Novi post | Postavke | Uredi izgled | Uredi HTML | Uredi komentare | Odjava