Ovaj dio bloga namijenjen svima koji nastoje uživati u hrani, bilo da sami izvode razne kuhinjske eksperimente poput mene ili to radije prepuštaju nekome drugome. Želim vam dobru zabavu uz ono što ćete ovdje pronalaziti. I ne zaboravite, vaši su
komentari uvijek dobrodošli!
Nadzorna ploča | Novi post | Postavke | Uredi izgled | Uredi HTML | Uredi komentare | Odjava | Scribd

Pratitelji

Nagrade i zahvale

-veliko hvala
Vera!





-najljepše hvala Masateri za obje nagrade!

Cocobana cool drink



Vrućine ovog ljeta nekako dugo traju. I neka traju. Uz kakav hladan napitak i one su podnošljivije. Zato iz moje "kolekcije napitaka" stiže još jedan osvježavajući, ali i hranjivi napitak u verziji za djecu, kao i u verziji za nas, malo odrasliju djecu.




Sastojci za 4 osobe:
4 zrele banane
4 dl mlijeka
3 žlice kokosovog brašna
1 vrećica vanilin šećera
3 dl jogurta
malo limunovog soka
kockice leda
0,3 dl bijeloga ruma za alkoholiziranu verziju

za ukras
malo šećera pomiješanog s kokosovim brašnom
voće za ukras
onaj limun što ste ga iscijedili za napitak



Priprema:

1. Najprije kratko prokuhajte mlijeko s kokosovim brašnom i vanilin šećerom, procijedite i ohladite.
2. U bledneru usitnite kockice leda.
3. Banane ogulite, narežite na manje komade, poprskajte limunovim sokom (količina od otprilike pola limuna biti će sasvim dovoljno) i usitnite u blenderu u kojem je usitnjen led. Radite to na većoj brzini, tek toliko da se banane pretvore u kašu – već za par sekundi će biti dobro usitnjene.
4. Smanjite brzinu i dodavajte jogurt i ohlađeno mlijeko, pa i to miksajte par sekundi.

Ovdje završava bezalkoholna verzija. Ova je količina rađena za dvoje djece i dvoje odraslih. Polovicu izlijte u pripremljene čaše, a u drugu polovicu dodajte još bijeli rum, opet samo vrlo kratko uključite blender i dobili ste i alkoholnu verziju. Ako cijelu količinu radite u alkoholnoj verziji, stavite malo više ruma.


Posluživanje:
Čistim čašama rub navlažite korom limuna koja je ostala od cijeđenja soka za prskanje banana. Uronite vlažni rub čaše u mješavinu šećera i kokosovog brašna. Ukrasite i komadima voća koje ste do pola zarezali.
©2008-2009 Sandrine

1 komentar:

Blog Widget by LinkWithin

Vrijeme danas

Moja omiljena web mjesta

 
Nadzorna ploča | Novi post | Postavke | Uredi izgled | Uredi HTML | Uredi komentare | Odjava