Ovaj dio bloga namijenjen svima koji nastoje uživati u hrani, bilo da sami izvode razne kuhinjske eksperimente poput mene ili to radije prepuštaju nekome drugome. Želim vam dobru zabavu uz ono što ćete ovdje pronalaziti. I ne zaboravite, vaši su
komentari uvijek dobrodošli!
Nadzorna ploča | Novi post | Postavke | Uredi izgled | Uredi HTML | Uredi komentare | Odjava | Scribd

Sljedbenici

Nagrade i zahvale

-veliko hvala
Vera!





-najljepše hvala Masateri za obje nagrade!

Uskrsna mesna rolada

Spoj nekoliko vrsta mesa i slatkih grožđica izvrstan je užitak za ove blagdanske dane

Sastojci za 6 osoba:

1 kg purećeg filea
50 dag mljevene junetine
nekoliko ploški šunke
nekoliko ploški sira gaude
3-4 jaja
2 žlice Vegete
nekoliko češnjeva češnjaka
1 mala glavica luka
peršin
2-3 lovorova lista
3 žlice grožđica
maslinovo ulje
3 dl temeljca ili bistre juhe


Priprema:

1. Skuhajte, ohladite i ogulite jaja.
2. Pureći file izrežite u jedan veliki odrezak i malo potucite batom za meso. Malo ga natrljajte Vegetom.
3. Nasjeckajte 1-2 češnja češnjaka i malo peršina, pa sa žlicom maslinovog ulja i malo vegete dobro umiješajte u mljeveno meso. Tako pripremljeno mljeveno meso rasporedite po puretini.
4. Sve prekrijte ploškama šunke i sira. Na to poslažite kuhana jaja i zamotajte kao roladu. Roladu povežite debljim koncem. Cijelu roladu natrljajte vegetom.
5. Posudu za pečenje namastite maslinovim uljem. Položite roladu, obložite ju češnjevima češnjaka, kriškama luka i peršinom i bogato pospite grožđicama. Zalijte temeljcem.
6. Pokrijte folijom i pecite oko 1 sat na 200°C. Izvadite iz pećnice, maknite foliju, okrenite roladu i pecite 10-tak minuta da se s donje strane napravi korica. Zatim ju opet okrenite i zapecite još 10-tak minuta.
7. Izvadite na drvenu dasku da se malo ohladi, pa odstranite konac i režite na ploške. Umak od pečenja iskoristite pri posluživanju – propasirajte ga i prokuhajte s malo temeljca.

Uz ovu mesnu roladu poslužite miješano povrće na maslacu i prelijte umakom od pečenja.
Ukusna je i topla i hladna, pa ju možete poslužiti i drugi dan kao hladnu zakusku.

©2008-2009 Sandrine

Nema komentara:

Objavi komentar

Blog Widget by LinkWithin
U ovom gadgetu postoji pogreška

Vrijeme danas

Moja omiljena web mjesta

 
Nadzorna ploča | Novi post | Postavke | Uredi izgled | Uredi HTML | Uredi komentare | Odjava