


2,5 dl vode
250 g maslaca
300 g mlijeka u prahu
350 g šećera
1 vrećica vanilin-šećera
25 g lješnjaka
25 g oraha
25 g badema

Oljuštene orašaste plodove najprije dobro sameljite, a zatim u mužaru još dodatno izgnječite u sitan prah.
Stavite kuhati vodu s maslacem, šećerom i vanilin šećerom. Kad se svi sastojci otope, kuhajte na laganoj vatri još par minuta da malo uvrije.
Tada usipavajući i miješajući žustro pjenjačom, dodavajte mlijeko u prahu, a zatim i prah orašastih plodova.
Kuhajte miješajući još otprilike 10-tak minuta da dobijete glatku gustu kremu. Pustite zatim da kratko odstoji, a zatim još jednom prije punjenja staklenki, žustro izmiješajte.
Toplu kremu prelijte u oprane, osušene i zagrijane staklenke. Pokrijte čistim ubrusom i ostavite da se sasvim ohladi. Tada zatvorite staklenke i spremite ih.
*Što još možete napraviti*
U polovicu vruće kreme dodajte kockice čokolade za kuhanje, pa miješajte dok se sasvim ne otopi. Tako ćete dobiti dvobojnu kremu.

Ali barem pričekajte da se sasvim ohladi…
Odgovara joj ovaj naziv u superlativu jer je stvarno Nocelattissima.
OdgovoriIzbriši