Ovaj dio bloga namijenjen svima koji nastoje uživati u hrani, bilo da sami izvode razne kuhinjske eksperimente poput mene ili to radije prepuštaju nekome drugome. Želim vam dobru zabavu uz ono što ćete ovdje pronalaziti. I ne zaboravite, vaši su
komentari uvijek dobrodošli!
Nadzorna ploča | Novi post | Postavke | Uredi izgled | Uredi HTML | Uredi komentare | Odjava | Scribd

Sljedbenici

Nagrade i zahvale

-veliko hvala
Vera!





-najljepše hvala Masateri za obje nagrade!

Seljački namaz

Sir i vrhnje česti su na mom jelovniku. Za to je zaslužna moja pokojna baka Milka. A deda Mirko je obožavao k tome dodati češnjaka i domaćeg špeka i malo to sve skupa zaljutiti. Ovaj je recept sjećanje na njih.

za 4 osobe:

25 dag svježeg kravljeg sira
1 puna žlica vrhnja ili kiselog mlijeka
5 dag (može i više) mesnate slanine
2 češnja češnjaka
na vrh noža slatke mljevene paprike
na vrh noža ljute mljevene paprike
na vrh noža soli



Slaninu narežite, pa nasjeckajte što sitnije možete. Nasjeckajte i češnjak sasvim sitno. Stavite slaninu i češnjak u posudu u koju ćete zatim dodati sir, vrhnje, slatku i ljutu papriku. Posolite po vlastitom ukusu i sve dobro promiješajte.


Namažite ovaj namaz bogato na kriške domaćeg kruha od miješanoga brašna i uživajte u punoći okusa starih vremena.

©2008-2009 Sandrine

Nema komentara:

Objavi komentar

Blog Widget by LinkWithin

Vrijeme danas

Moja omiljena web mjesta

 
Nadzorna ploča | Novi post | Postavke | Uredi izgled | Uredi HTML | Uredi komentare | Odjava