Sir i vrhnje česti su na mom jelovniku. Za to je zaslužna moja pokojna baka Milka. A deda Mirko je obožavao k tome dodati češnjaka i domaćeg špeka i malo to sve skupa zaljutiti. Ovaj je recept sjećanje na njih.
za 4 osobe:
25 dag svježeg kravljeg sira
1 puna žlica vrhnja ili kiselog mlijeka
5 dag (može i više) mesnate slanine
2 češnja češnjaka
na vrh noža slatke mljevene paprike
na vrh noža ljute mljevene paprike
na vrh noža soli
Slaninu narežite, pa nasjeckajte što sitnije možete. Nasjeckajte i češnjak sasvim sitno. Stavite slaninu i češnjak u posudu u koju ćete zatim dodati sir, vrhnje, slatku i ljutu papriku. Posolite po vlastitom ukusu i sve dobro promiješajte.
Namažite ovaj namaz bogato na kriške domaćeg kruha od miješanoga brašna i uživajte u punoći okusa starih vremena.
©2008-2009 Sandrine
Gulaš od pečuraka sa dimljenim vratom
Prije 18 h
Nema komentara:
Objavi komentar