Ovaj dio bloga namijenjen svima koji nastoje uživati u hrani, bilo da sami izvode razne kuhinjske eksperimente poput mene ili to radije prepuštaju nekome drugome. Želim vam dobru zabavu uz ono što ćete ovdje pronalaziti. I ne zaboravite, vaši su
komentari uvijek dobrodošli!
Nadzorna ploča | Novi post | Postavke | Uredi izgled | Uredi HTML | Uredi komentare | Odjava | Scribd

Sljedbenici

Nagrade i zahvale

-veliko hvala
Vera!





-najljepše hvala Masateri za obje nagrade!

Krem juha od brokule i cvjetače

Juha u tanjuru – tanjur pun zdravlja. Bila ona bistra ili gusta, mesna ili povrtna, uvijek prija i krijepi dušu. Ovo je moj način pripremanja krem juhe od brokule i cvjetače, koju klinci obožavaju. Zamislite koliko klinaca "frče nosom" kad pred njih stavite tanjur s brokulama ili cvjetačom. I koliko vremena utrošite na nagovaranje i objašnjavanje koliko je to dobro i zdravo. Ova će vam juha zasigurno skratiti te muke!

Juha:
1 mala glavica cvjetače
1 mala glavica brokule
malo zelenja za juhu (peršin, celer, mrkvica) – dio peršina sačuvajte, nasjeckajte, pa pospite po juhi kad bude gotova
1 žlica Vegete
po potrebi sol i papar
1 dl mlijeka
1 dl slatkog vrhnja

Fritate:
1 jaje
malo soli
1 žlica ulja
2 dl mlijeka
3 žlice - vrhom pune brašna
ulje za prženje

Priprema:

Cvjetaču i brokulu očistite i razdijelite na manje komade. Zajedno sa zelenjem za juhu stavite kuhati. Malo posolite. Kuhajte dok povrće ne omekša, otprilike 30 minuta.
8 dl vode u kojoj se povrće kuhalo procijedite u drugu posudu. Brokulu, cvjetaču i malo mrkve stavite u sjeckalicu i usitnite tako da dobijete finu kašu. Vratite kašu u posudu s procijeđenom vodom od kuhanja, dolijte mlijeko, po potrebi dolijte još vode tako da dobijete oko 1,2 l juhe. Dodajte Vegetu i ako je potrebno, malo papra i soli. Kratko zakuhajte i na kraju zgusnite juhu slatkim vrhnjem.

Neka gotova juha odstoji par minuta prije nego ju poslužite, jer će tako još malo zgusnuti.
Dok se povrće kuha, vi pripremite fritate.

Umutite jaje s malo soli i ulja. Dodavajte mlijeko i brašno. Tijesto treba biti nešto gušće nego za palačinke.
Na lagano pouljenoj tavi ispecite nekoliko palačinki, nešto debljih nego inače. Ostavite ih da se malo ohlade. Zarolajte ih i režite na kolutiće debljine 2-3 mm. Poslužite ih kad je juha već na tanjuru.Ako želite još puniju i još kremastiju juhu, prije samog posluživanja u nju žustro umiješajte jedno razmućeno jaje.

Fritate odlično pašu i u bistre juhe, i mesne i povrtne, a djeci je itekako zanimljiva ideja juhe s “palačinkama”, naročito ako je za poslije koja ostala nenarezana

©2008 Sandrine

Nema komentara:

Objavi komentar

Blog Widget by LinkWithin
U ovom gadgetu postoji pogreška

Vrijeme danas

Moja omiljena web mjesta

 
Nadzorna ploča | Novi post | Postavke | Uredi izgled | Uredi HTML | Uredi komentare | Odjava