Ovaj dio bloga namijenjen svima koji nastoje uživati u hrani, bilo da sami izvode razne kuhinjske eksperimente poput mene ili to radije prepuštaju nekome drugome. Želim vam dobru zabavu uz ono što ćete ovdje pronalaziti. I ne zaboravite, vaši su
komentari uvijek dobrodošli!
Nadzorna ploča | Novi post | Postavke | Uredi izgled | Uredi HTML | Uredi komentare | Odjava | Scribd

Sljedbenici

Nagrade i zahvale

-veliko hvala
Vera!





-najljepše hvala Masateri za obje nagrade!

Schwartzwald palačinke na moj način

U moru okusa i mirisa, jedan je nezaboravan. Pamtim ga još iz najranijeg djetinjstva. Miris palačinki. Toliko jak, sladak, primamljiv...
Ovaj recept je zapravo osmislila jedna Coolinaričarka, a ja sam ga malo prilagodila svojim željama i ukusu.

Tijesto:
(za 20-tak palačinki)
3 jaja
1 dl ulja
1 l mlijeka
malo soli
3 jušne žlice šećera
10 dag čokolade za kuhanje
50 dag brašna
malo ruma


Nadjev:
1 staklenka kompota od višanja
2 jušne žlice škrobnog brašna
2 jušne žlice šećera
2 dl vrhnja za šlag


Za ukras:
šlag, nekoliko višanja, malo čokolade za kuhanje

Priprema:
Razmutite jaja s ulje, šećerom i soli, te malo ruma. Čokoladu dobro omekšajte držeći je na toplome mjestu, pa ju dodajte jajima. Naizmjence dodavajte mlijeko i brašno.
Moj mali trik za pravu gustoću tijesta: umočite vrh prsta u tijesto - ako je tijesto tekuće, ali se kroz njega više ne vidi koža, to je prava gustoća! Ako tijesto lako sklizne s prsta, dodavajte još malo brašna, a ako je pregusto pa teško kaplje, dodajte malo mlijeka.
Tako napravljeno tijesto, pustite da malo odmori, a za to vrijeme napravite kremu od višanja.
Najprije odvojite nekoliko višanja za ukras i malo soka od kompota za razmutiti škrobno brašno. Ostale višnje zajedno sa sokom nakratko izmiksajte u blenderu (ili štapnim mikserom), te stavite kuhati. U ono malo odvojenoga soka razmutite škrobno brašno i šećer, pazeći da ne ostaju grudice. Kad kaša od višanja zakuha, umiješajte u nju škrobnu mješavinu, pa još kratko zakuhajte kao puding. Ostavite da se dobro ohladi.
Istucite čvrsti šlag. Dio šlaga odvojite za ukras. Ostalo pomiješajte s ohlađenom kremom od višanja, pa do upotrebe držite u hladnjaku.
Kad ste fino pripremili kremu, preostaje vam samo ispeći palačinke u što većoj tavi. Nadjenite ih hladnom kremom od višanja, preklopite ili zarolajte po želji. Ukrasite ih šlagom i višnjama i sa malo rastopljene čokolade.

U slast!

©2008 Sandrine

Nema komentara:

Objavi komentar

Blog Widget by LinkWithin
U ovom gadgetu postoji pogreška

Vrijeme danas

Moja omiljena web mjesta

 
Nadzorna ploča | Novi post | Postavke | Uredi izgled | Uredi HTML | Uredi komentare | Odjava