Ovaj dio bloga namijenjen svima koji nastoje uživati u hrani, bilo da sami izvode razne kuhinjske eksperimente poput mene ili to radije prepuštaju nekome drugome. Želim vam dobru zabavu uz ono što ćete ovdje pronalaziti. I ne zaboravite, vaši su
komentari uvijek dobrodošli!
Nadzorna ploča | Novi post | Postavke | Uredi izgled | Uredi HTML | Uredi komentare | Odjava | Scribd

Pratitelji

Nagrade i zahvale

-veliko hvala
Vera!





-najljepše hvala Masateri za obje nagrade!

Robinove čokoladne rum kocke

Čokoladne rum kocke nastale su sasvim slučajno u ovome obliku, temeljene na receptu majstorice za nepečene kolače Mignonne. Moj stariji sin želio je dodati svoj "štih" pa je izmijenio recept po svome guštu. Evo što je "zamutio":

Sastojci:
15 dag maslaca
15 dag šećera
5 žlica vode
15 dag Petit keksa
15 dag + za ukras oraha, badema ili lješnjaka
2-3 žlice ruma
10 dag čokolade za kuhanje

Čokoladna glazura:
10 dag čokolade za kuhanje
1 žlica ulja
1 žlica šećera u prahu
1 žlica mlijeka

Priprema:
1. Odvojite malo oraha (badema ili lješnjaka) i nožem ih nasjeckajte.
2. Sameljite kekse i preostale orahe (ili bademe/lješnjake) i pomiješajte. Dodajte i sjeckane orahe.
3. Otopite maslac u toploj vodi i u tome rastopite šećer i čokoladu za kuhanje.
4. U vruću tekućinu dodajte kekse i orahe, te rum i dobro promiješajte da se sve pretvori u kompaktnu masu.
5. Manji kalup obložite papirom za pečenje ili prozirnom folijom. Kad se masa malo ohladi, prstima ju dobro i ravnomjerno natiskajte u obloženi kalup.
6. Napravite čokoladnu glazuru. Istopite čokoladu i šećer u mlijeku, te dodajte kap po kap ulja za ljepši sjaj. Vruću prelijte po kolaču i poravnajte. Po želji ukrasite komadićima oraha, badema ili lješnjaka.

Posluživanje:
Držite na hladnome mjestu, najbolje preko noći da se svi sastojci dobro stegnu. Tada izvadite iz kalupa i oštrim nožem režite male kockice.

©2008-2009 Sandrine

1 komentar:

Blog Widget by LinkWithin

Vrijeme danas

Moja omiljena web mjesta

 
Nadzorna ploča | Novi post | Postavke | Uredi izgled | Uredi HTML | Uredi komentare | Odjava