Tijesto: 3 jaja 1 dl ulja 0,7 l mlijeka malo soli 40 dag brašna | Nadjev: oko 50 dag špinata 25 dag svježeg sira 1 jaje 1 jušna žlica Vegete 1 dl mlijeka malo maslaca po želji malo šunke, pancete ili nečeg sličnog | Premaz: 2 dl kiselog vrhnja |
Priprema:
Razmutite jaja s uljem i soli, pa naizmjence dodavajte mlijeko i brašno dok ne dobijete smjesu malo gušću nego što je uobičajeno za palačinke. Ispecite nekoliko debljih palačinki na što većoj tavi - ja sam koristila tavu promjera 32 cm što je veličina velikog kalupa za torte i ispekla 5 debelih palačinki.
Špinat prokuhajte na mlijeku i malo maslaca, začinite Vegetom. Kad se malo ohladi, umiješajte svježi sir, razmućeno jaje i po želji na kockice narezanu šunku, pancetu, vratinu ili nešto slično - mesni dodatak možete i izostaviti ako vam tako više odgovara.
Kalup dovoljne veličine (nije bitno kojeg oblika) dobro namažite maslacem. Položite prvu palačinku i namažite nadjevom. Redom slažite palačinke i nadjev i završite palačinkom. Premažite (i sa strane) kiselim vrhnjem. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 20-tak minuta ili dok vrhnje lagano ne porumeni. Pustite neka se malo ohladi prije rezanja i posluživanja (ako režete odmah biti će gnjecavo).
Poslužite s vrhnjem ili umakom od sira i/ili češnjaka.
©2008 Sandrine
Nema komentara:
Objavi komentar