Ovaj dio bloga namijenjen svima koji nastoje uživati u hrani, bilo da sami izvode razne kuhinjske eksperimente poput mene ili to radije prepuštaju nekome drugome. Želim vam dobru zabavu uz ono što ćete ovdje pronalaziti. I ne zaboravite, vaši su
komentari uvijek dobrodošli!
Nadzorna ploča | Novi post | Postavke | Uredi izgled | Uredi HTML | Uredi komentare | Odjava | Scribd

Sljedbenici

Nagrade i zahvale

-veliko hvala
Vera!





-najljepše hvala Masateri za obje nagrade!

Špinat torta od palačinki

Zašto bi torte uvijek morale biti slatke? Zašto bi palačinke morale biti desert? Zašto se ne bi sve spojilo u jedno ukusno jelo koje može biti i predjelo i glavno jelo? Zašto - ma tko je rekao da ne može? Probajte! Umjesto lazanja s povrćem, napravite špinat tortu!



Tijesto:
3 jaja
1 dl ulja
0,7 l mlijeka
malo soli
40 dag brašna

Nadjev:
oko 50 dag špinata
25 dag svježeg sira
1 jaje
1 jušna žlica Vegete
1 dl mlijeka
malo maslaca
po želji malo šunke, pancete ili nečeg sličnog
Premaz:
2 dl kiselog vrhnja


Priprema:

Razmutite jaja s uljem i soli, pa naizmjence dodavajte mlijeko i brašno dok ne dobijete smjesu malo gušću nego što je uobičajeno za palačinke. Ispecite nekoliko debljih palačinki na što većoj tavi - ja sam koristila tavu promjera 32 cm što je veličina velikog kalupa za torte i ispekla 5 debelih palačinki.
Špinat prokuhajte na mlijeku i malo maslaca, začinite Vegetom. Kad se malo ohladi, umiješajte svježi sir, razmućeno jaje i po želji na kockice narezanu šunku, pancetu, vratinu ili nešto slično - mesni dodatak možete i izostaviti ako vam tako više odgovara.

Kalup dovoljne veličine (nije bitno kojeg oblika) dobro namažite maslacem. Položite prvu palačinku i namažite nadjevom. Redom slažite palačinke i nadjev i završite palačinkom. Premažite (i sa strane) kiselim vrhnjem. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 20-tak minuta ili dok vrhnje lagano ne porumeni. Pustite neka se malo ohladi prije rezanja i posluživanja (ako režete odmah biti će gnjecavo).

Poslužite s vrhnjem ili umakom od sira i/ili češnjaka.

©2008 Sandrine

Nema komentara:

Objavi komentar

Blog Widget by LinkWithin
U ovom gadgetu postoji pogreška

Vrijeme danas

Moja omiljena web mjesta

 
Nadzorna ploča | Novi post | Postavke | Uredi izgled | Uredi HTML | Uredi komentare | Odjava