Ovaj dio bloga namijenjen svima koji nastoje uživati u hrani, bilo da sami izvode razne kuhinjske eksperimente poput mene ili to radije prepuštaju nekome drugome. Želim vam dobru zabavu uz ono što ćete ovdje pronalaziti. I ne zaboravite, vaši su
komentari uvijek dobrodošli!
Nadzorna ploča | Novi post | Postavke | Uredi izgled | Uredi HTML | Uredi komentare | Odjava | Scribd

Sljedbenici

Nagrade i zahvale

-veliko hvala
Vera!





-najljepše hvala Masateri za obje nagrade!

Salata Fiesta de Guadalajara

Izvorno biste ovu salatu dobili u fajiti s komadićima govedine ili piletine. No uz malu prilagodbu, ova je šarena salatica završila na tanjuru.

za 2 osobe
2 lagano dimljene goveđe kobasice
2 rajčice
1 zelena paprika
nekoliko klipića mladog kukuruza
40 dag kuhanog graha
1 manja glavica luka
1 veća mrkva
sol, papar
par kapi Tabasco umaka
po želji ulja i octa
malo peršina
1 čajna žličica senfa

1. Kobasice narežite na kolutiće i lagano popecite na tavi bez dodavanja masnoće. Pustite neka se ohlade.
2. Mrkvu operite, kratko prokuhajte i narežite na kockice.
3. Operite i narežite rajčice, papriku i luk. Kukuruzne klipiće također možete narezati na kolute.
4. Nasjeckajte peršin i iscijedite ohlađeni kuhani grah.

U zdjeli za salatu pomiješajte sve pripremljene sastojke. Posolite, popaprite.
U čaši napravite marinadu od ulja, octa, senfa i par kapi Tabasca (ne pretjerujte da ne bi trebao protupožarni aparat!), te prelijte preko salate.
Prije posluživanja neka odstoji kratko u hladnjaku da se sastojci bolje prožmu. Poslužite uz kukuruzne tortille ili barem kukuruzni kruh.

©2008-2009 Sandrine

Nema komentara:

Objavi komentar

Blog Widget by LinkWithin

Vrijeme danas

Moja omiljena web mjesta

 
Nadzorna ploča | Novi post | Postavke | Uredi izgled | Uredi HTML | Uredi komentare | Odjava