Ovaj dio bloga namijenjen svima koji nastoje uživati u hrani, bilo da sami izvode razne kuhinjske eksperimente poput mene ili to radije prepuštaju nekome drugome. Želim vam dobru zabavu uz ono što ćete ovdje pronalaziti. I ne zaboravite, vaši su
komentari uvijek dobrodošli!
Nadzorna ploča | Novi post | Postavke | Uredi izgled | Uredi HTML | Uredi komentare | Odjava | Scribd

Sljedbenici

Nagrade i zahvale

-veliko hvala
Vera!





-najljepše hvala Masateri za obje nagrade!

Tortille u kućnoj izvedbi

Kako jednostavno i brzo napraviti domaće tortille i iznenaditi ukućane šarenim meksičkim ručkom? Jako jednostavno!


Sastojci za 5 osoba:
Za 10 tortilla promjera oko 23 cm
40 dag kukuruznog brašna – NE PALENTE!10 dag pšeničnog brašna
1/2 vrećice praška za pecivo0,5 dl ulja – odlično je s maslinovim uljemmalo soli
oko 2-3 dl vruće vodemalo kukuruznog brašna za razvlačenje tortilla

1. Pomiješajte
kukuruzno i pšenično brašno s praškom za pecivo, malo soli, te uljem. Dodavajte vruću vodu malo po malo da dobijete mekše tijesto koje će se dati lagano valjati.2. Razdijelite tijesto u 10 kuglica i ostavite da malo odmori. Zatim jednu po jednu kuglicu razvaljajte u palačinku.3. Tavu promjera barem 24 cm (dno tave!) dobro zagrijte, premažite s malo masnoće pa kratko popecite tortillu s obje strane. Još toplu tortillu savijte i punite raznim nadjevima.
Moj mali kuhinjski trik: valjam tijesto između dva lista folije kako bi ga što lakše prebacila na vruću tavu. Naravno, pri tome ne koristim plastičnu, već alu-foliju jer ipak ne želim papati plastificirane tortille u slučaju doticaja folije s vrućom tavom. Nakon valjanja pažljivo maknem jedan list folije, ostalo stavim na vruću tavu, a tijesto se samo u toku pečenja odvoji od drugog lista folije. Tortillu još lagano lopaticom preokrenem i to je to!
Tortille možete puniti zaista svačime, od raznih kombinacija povrća, preko mesa, sve do plodova mora. Izbor je na vama. I ne zaboravite poslužiti i neki ukusni dip uz vašu kreaciju!











©2008-2009 Sandrine

4 komentara:

  1. Moram priznati da ne kužim ovaj dio sa plastičnom i alu folijom,a baš bi ih htio napraviti....

    OdgovoriIzbriši
  2. Denis, jednostavno je: na stol stavi komad alu-folije. Na to staviš jedan komad tijesta kojeg malo spljoštiš rukama. Onda pokriješ sa prozirnom folijom jer je ona elastična i neće pucati dok valjaš kao što bi pucala alufolija. I kad dovoljno razvaljaš, prozirnu foliju samo makneš, a tortillu koja je fino zaljepljena za onu donju alufoliju samo ubaciš na vruću tavu. Tako si siguran da će tortilla ostati čitava. Kako se peče, tako se folija sasvim lagano odlijepi od tijesta, makneš ju, a tijesto lopaticom preokreneš. I to je to. Kasnije, jednog dana, kad budeš majstor za tanko valjanje i prebacivanje na vruću tavu, zaboravi na folije :) Ovo je čisto mali trik za one koji nisu previše spretni i iskusni u ovakvim stvarima

    OdgovoriIzbriši

Blog Widget by LinkWithin

Vrijeme danas

Moja omiljena web mjesta

 
Nadzorna ploča | Novi post | Postavke | Uredi izgled | Uredi HTML | Uredi komentare | Odjava