Ovaj dio bloga namijenjen svima koji nastoje uživati u hrani, bilo da sami izvode razne kuhinjske eksperimente poput mene ili to radije prepuštaju nekome drugome. Želim vam dobru zabavu uz ono što ćete ovdje pronalaziti. I ne zaboravite, vaši su
komentari uvijek dobrodošli!
Nadzorna ploča | Novi post | Postavke | Uredi izgled | Uredi HTML | Uredi komentare | Odjava | Scribd

Pratitelji

Nagrade i zahvale

-veliko hvala
Vera!





-najljepše hvala Masateri za obje nagrade!

Krisove orahove kocke

Dok je stariji sin mutio svoje rum kocke, ni mlađi nije mogao samo mirno sjediti sa strane ne radeći ništa. Kopirajući svoga starijeg brata, također na temelju Mignoninnih kolačića, uz naravno vlastitu ideju kako bi trebao izgledati njegov kolačić, smislio je ovo:

Sastojci:
15 dag maslaca
15 dag šećera
5 žlica vode
15 dag Petit keksa
15 dag oraha
2 žlice likera od oraha ili nekog drugog mirisnog likera (npr. od naranče ili kruškovca)

Bijela glazura:
20 dag šećera u prahu
sok od pola limuna
1 žlica ulja
5 žlica vode


Priprema:
1. Sameljite kekse i orahe i pomiješajte.
2. Otopite maslac u toploj vodi i u tome rastopite šećer.
3. U vruću tekućinu dodajte kekse i orahe, te mirisni liker i dobro promiješajte da se sve pretvori u kompaktnu masu.
4. Manji kalup obložite papirom za pečenje ili prozirnom folijom. Kad se masa malo ohladi, prstima ju dobro i ravnomjerno natiskajte u obloženi kalup.
5. Napravite bijelu glazuru. Zagrijte vodu do vrenja. Maknite s vatre i umiješajte šećer u prahu, a zatim i sok od pola limuna, te par kapi ulja. Sve izmiješajte u glatku gustu tekuću smjesu i prelijte preko kolača. Ukrasite po želji, sjeckanim orasima ili kapljicama rastopljene čokolade

Posluživanje:
Držite na hladnome mjestu, najbolje preko noći da se svi sastojci dobro stegnu. Tada izvadite iz kalupa i oštrim zagrijanim nožem režite male kockice.

©2008-2009 Sandrine

3 komentara:

Blog Widget by LinkWithin

Vrijeme danas

Moja omiljena web mjesta

 
Nadzorna ploča | Novi post | Postavke | Uredi izgled | Uredi HTML | Uredi komentare | Odjava