
Sastojci:
15 dag maslaca
15 dag šećera
5 žlica vode
15 dag Petit keksa
15 dag oraha
2 žlice likera od oraha ili nekog drugog mirisnog likera (npr. od naranče ili kruškovca)
Bijela glazura:
20 dag šećera u prahu
sok od pola limuna
1 žlica ulja
5 žlica vode
Priprema:
1. Sameljite kekse i orahe i pomiješajte.
2. Otopite maslac u toploj vodi i u tome rastopite šećer.
3. U vruću tekućinu dodajte kekse i orahe, te mirisni liker i dobro promiješajte da se sve pretvori u kompaktnu masu.
4. Manji kalup obložite papirom za pečenje ili prozirnom folijom. Kad se masa malo ohladi, prstima ju dobro i ravnomjerno natiskajte u obloženi kalup.
5. Napravite bijelu glazuru. Zagrijte vodu do vrenja. Maknite s vatre i umiješajte šećer u prahu, a zatim i sok od pola limuna, te par kapi ulja. Sve izmiješajte u glatku gustu tekuću smjesu i prelijte preko kolača. Ukrasite po želji, sjeckanim orasima ili kapljicama rastopljene čokolade
Posluživanje:
Držite na hladnome mjestu, najbolje preko noći da se svi sastojci dobro stegnu. Tada izvadite iz kalupa i oštrim zagrijanim nožem režite male kockice.
©2008-2009 Sandrine
baš fine kocke :)
OdgovoriIzbrišisuper izgledaju i nisu komplicirane! sigurno pravimo!hvala na receptu!
OdgovoriIzbrišibravo za dečke! kockice su super :)
OdgovoriIzbriši