Sastojci za 2 osobe:
2 srednje velika svježa krastavca
2 komada mladog luka
malo češnjaka
malo peršina
1 čašica jogurta – najbolje čvrstog
malo Vegete twist za salatu ili soli i papra po želji
Priprema:
1. Krastavce operite. Ako su zaista svježi, ne gulite ih. No ako baš nisu u sezoni, korica bi mogla biti gorka, pa ih ogulite. Narežite ih na tanke kolute.
2. Mladi luk operite i očistite. Narežite ga na kolutiće.
3. Češnjak i peršin sitno nasjeckajte. Umiješajte ih u jogurt i dodajte Vegetu twist po vlastitom ukusu.
4. U zdjeli pomiješajte krastavce i mladi luk. Prelijte pripremljenim jogurt dressingom.
Posluživanje:
Ovu salatu poslužite rashlađenu uz rižote, meso s roštilja, pečenu ribu…
©2008-2009 Sandrine
ovo mi je super salata, no ja radim malu izmjenu umjesto jogurta stavim vrhnje
OdgovoriIzbrišio da! i ja sam inače stavljala kiselo vrhnje, ali me malo kilaža dotukla :)))) zato sad radim malo lakšu verziju s jogurtom!
OdgovoriIzbriši