Ovaj dio bloga namijenjen svima koji nastoje uživati u hrani, bilo da sami izvode razne kuhinjske eksperimente poput mene ili to radije prepuštaju nekome drugome. Želim vam dobru zabavu uz ono što ćete ovdje pronalaziti. I ne zaboravite, vaši su
komentari uvijek dobrodošli!
Nadzorna ploča | Novi post | Postavke | Uredi izgled | Uredi HTML | Uredi komentare | Odjava | Scribd

Pratitelji

Nagrade i zahvale

-veliko hvala
Vera!





-najljepše hvala Masateri za obje nagrade!

Pita od poriluka

Ovo je jedna od slanih pita koju moja obitelj obožava, blagoga je okusa, a opet "lukavo" pikantna…

Sastojci za 4 osobe
Tijesto:
2 čaše glatkog brašna
1 čaša kukuruznog brašna – NE palente!
15 dag margarina
2 žlice kiselog vrhnja
10 žlica hladne vode
1 mala žlica soli
1/2 vrećice praška za pecivo
Nadjev
50 dag poriluka – očišćenog
20 dag vratine -može i neko drugo suho meso, npr. panceta
1 jaje
1,5 dl kiselog vrhnja
1 žlica Vegete

Priprema:

1. Pomiješajte na dasci za miješenje obično i kukuruzno brašno, dodajte sol i komadiće margarina, pa dobro utarite rukama da se margarin ne osjeti. Napravite u sredini jamicu i dodajte prašak za pecivo, vrhnje i vodu. Umijesite glatko tijesto, oblikujte kuglu i stavite u hladnjak 15 minuta.
2. Ugrijte pećnicu na 180°C. Veći plitki kalup dobro namažite margarinom.
3. Dok se tijesto hladi, narežite poriluk na kolutiće i kratko prokuhajte. Vratinu ili pancetu narežite na kockice i lagano popržite bez dodavanja masnoće.
4. Ocijedite prokuhani poriluk, dodajte mu vratinu i umiješajte ostale sastojke.
5. Odstajalo tijesto prepolovite i izvaljajte dvije kore. Stavite jednu koru u kalup tako da su joj rubovi malo izdignuti, nabockajte i pecite 5 minuta. Zatim na nju ravnomjerno rasporedite nadjev i prekrijte drugom korom, pa i nju nabockajte. Ako vam je ostalo tijesta, napravite trakice pa ukrasite pitu.
6. Vratite u pećnicu i pecite još 25 minuta.

Posluživanje:

Ova je pita može biti i samostalno glavno jelo. Uz nju možete poslužiti kiselo vrhnje ili kakav umak na bazi bešamela, npr. umak od sira ili od češnjaka.
Također je ukusna i verzija bez mesnog dodatka!

©2008-2009 Sandrine

Nema komentara:

Objavi komentar

Blog Widget by LinkWithin

Vrijeme danas

Moja omiljena web mjesta

 
Nadzorna ploča | Novi post | Postavke | Uredi izgled | Uredi HTML | Uredi komentare | Odjava