Sastojci za 4 osobe:
6 većih rajčica
6 paprika babura
2 glavice luka
po želji soli i papra, (a ona još koristi i začin sličan Vegeti)
malo peršina
3 žlice ulja
2 dl mlijeka
za zgušnjavanje postoje dvije varijante:
prva varijanta: 1 dl vrhnja za kuhanje
ili u drugoj varijanti: 1 žlica škrobnog brašna i još 1 dl mlijeka
Priprema:
Pećnicu ugrijte na 220°C.Povrće dobro operite, luk očistite.
Paprike i rajčice narežite na komade, ne baš malene. Luk narežite na ploške. Peršin nasjeckajte.
Kalup za pečenje nauljite, pa u njega stavite pomiješane komade povrća. Popaprite, posolite, a možete posuti i s malo Vegete.
Stavite sve u pećnicu i pecite. Povrće će pustiti svoju tekućinu.
Za to vrijeme razmutite mlijeko s vrhnjem ili škrobnim brašnom, ovisi koju varijantu odaberete. Kada tekućina koju je povrće pustilo u toku pečenja uvrije i na površinskom sloju povrća primjetite da se počinje zapecati, a to je nakon otprilike 30 minuta pečenja, sve zalijte pripremljenom tekućinom, protresite kalup da tekućina prodre svuda ravnomjerno i pecite dok se sve dobro ne zgusne, otprilike još 15 minuta.
Posluživanje:
Ovo je izvrstan prilog pečenome mesu, ali mi ga najviše volimo pojesti uz fini ljuti pečeni suđuk.A na kraju i moj dodatak receptu:
kako je ovo "svašta nešto" pripravljeno od sezonskog ljetnog povrća, možete tome dodati i na kockice narezane patliđane i tikvice. Dobit ćete pravo bogatstvo u jednostavnom jelu, prilogu uz meso.
©2008-2009 Sandrine
Nema komentara:
Objavi komentar