
Sastojci za 4 osobe:
4 orade oko 300 g svaka
1-2 limuna
1 žlica Vegete
malo ružmarina
malo majčine dušice
peršin
češnjak
maslinovo ulje
limunov sok
Priprema:
1. Ribe očistite i isperite. Natrljajte ih Vegetom i izvana i iznutra. Poprskajte s malo limunovoga soka i ostavite da odstoje oko 30 minuta.
2. Kalup za pečenje obložite alu-folijom i dobro poprskajte maslinovim uljem. Položite ribe na foliju, pospite ružmarinom i majčinom dušicom, pa obložite ploškama limuna. Uokolo poslažite malo peršina i krupno rezanog češnjaka. Poprskajte maslinovim uljem.
3. Pripremljene ribe pokrijte alu-folijom koju malo izbušite vrhom noža. Stavite u pećnicu zagrijanu na 200°C i pecite oko 30 minuta, pa maknite foliju i pecite još 10-tak minuta da se riba malo zapeče.
4. Ostatak češnjaka i peršina sitno nasjeckajte i umiješajte u 1,5 dl maslinovog ulja i dodajte sasvim malo soli.
Oradu s limunom poslužite sa lešo krumpirom prelivenim aromatičnim maslinovim uljem kojeg ste pripremili i sa tartar umakom ili aurorom.
©2008 Sandrine
Nema komentara:
Objavi komentar