Ovaj dio bloga namijenjen svima koji nastoje uživati u hrani, bilo da sami izvode razne kuhinjske eksperimente poput mene ili to radije prepuštaju nekome drugome. Želim vam dobru zabavu uz ono što ćete ovdje pronalaziti. I ne zaboravite, vaši su
komentari uvijek dobrodošli!
Nadzorna ploča | Novi post | Postavke | Uredi izgled | Uredi HTML | Uredi komentare | Odjava | Scribd

Pratitelji

Nagrade i zahvale

-veliko hvala
Vera!





-najljepše hvala Masateri za obje nagrade!

Salata od mrkve i celera

Vruće je i ne da vam se kuhati, a treba vam neki osvježavajući prilog mesu. Ovo je još jedna od onih svestranih salata, upotrebljiva u svako doba dana i godine, i kao ukusan prilog i kao salata i kao predjelo, a uz malo "obogaćivanja" ionako već bogatoga okusa, i kao samostalno jelo. Zdrava i fina, za klince, za odrasle, za one s viškom i za one s manjkom kilograma. I zeko bi ju papao...


Za 3 - 4 osobe potrebno je:
2 veće mrkve
pola glavice celera (glavatoga, naravno)
malo peršina
Vegeta twist salatna - po vlastitom ukusu ili sol i papar
1 čašica (oko 2 dl) kiselog vrhnja


Pripremite povrće. Mrkve pažljivo operite i nožićem odstranite svako oštećenje, a sa pola glavice celera ogulite koru.
U posudu za salatu naribajte celer i mrkvu.
Sitno nasjeckajte peršin i dodajte ga u zdjelu. Po vlastitom okusu posolite i popaprite ili "zavegetirajte" i dodajte vrhnje. Sve zajedno dobro izmiješajte i do posluživanja držite na hladnome.
Još jednom promiješajte prije samog iznošenja na stol jer će povrće pustiti malo svoje tekućine i tako malo razrijediti vrhnje, pa će se sva tekućina slegnuti na dno.
VARIJACIJE:
1. za sve kojima vrhnje ima previše masnoće i kalorija - upotrijebite čvrsti jogurt ili kiselo mlijeko umjesto vrhnja
2. ako želite pojesti ovu salatu kao samostalni obrok - umiješajte u salatu na kolutiće narezanu hrenovku ili neku kobasicu, ili neku salamu tipa parizera
3. želite li jači okus, dio vrhnja ili svo vrhnje zamijenite majonezom

Ovom osvježavajućom salatom bogatog i neobičnog okusa za sve koji do sada nisu probali sirovi celer, obogatite svoje meso s roštilja ili jela koja se pripremaju s puno masnoće (pohano meso, gljive sir...)
...ma i zeko bi ju papao...

©2008 Sandrine

Nema komentara:

Objavi komentar

Blog Widget by LinkWithin

Vrijeme danas

Moja omiljena web mjesta

 
Nadzorna ploča | Novi post | Postavke | Uredi izgled | Uredi HTML | Uredi komentare | Odjava