Za 3 - 4 osobe potrebno je:
2 veće mrkve
pola glavice celera (glavatoga, naravno)
malo peršina
Vegeta twist salatna - po vlastitom ukusu ili sol i papar
1 čašica (oko 2 dl) kiselog vrhnja
2 veće mrkve
pola glavice celera (glavatoga, naravno)
malo peršina
Vegeta twist salatna - po vlastitom ukusu ili sol i papar
1 čašica (oko 2 dl) kiselog vrhnja
Pripremite povrće. Mrkve pažljivo operite i nožićem odstranite svako oštećenje, a sa pola glavice celera ogulite koru.
U posudu za salatu naribajte celer i mrkvu.
Sitno nasjeckajte peršin i dodajte ga u zdjelu. Po vlastitom okusu posolite i popaprite ili "zavegetirajte" i dodajte vrhnje. Sve zajedno dobro izmiješajte i do posluživanja držite na hladnome.
Još jednom promiješajte prije samog iznošenja na stol jer će povrće pustiti malo svoje tekućine i tako malo razrijediti vrhnje, pa će se sva tekućina slegnuti na dno.
VARIJACIJE:
1. za sve kojima vrhnje ima previše masnoće i kalorija - upotrijebite čvrsti jogurt ili kiselo mlijeko umjesto vrhnja
2. ako želite pojesti ovu salatu kao samostalni obrok - umiješajte u salatu na kolutiće narezanu hrenovku ili neku kobasicu, ili neku salamu tipa parizera
3. želite li jači okus, dio vrhnja ili svo vrhnje zamijenite majonezom
Ovom osvježavajućom salatom bogatog i neobičnog okusa za sve koji do sada nisu probali sirovi celer, obogatite svoje meso s roštilja ili jela koja se pripremaju s puno masnoće (pohano meso, gljive sir...)
...ma i zeko bi ju papao...
©2008 Sandrine
Nema komentara:
Objavi komentar