Ovaj dio bloga namijenjen svima koji nastoje uživati u hrani, bilo da sami izvode razne kuhinjske eksperimente poput mene ili to radije prepuštaju nekome drugome. Želim vam dobru zabavu uz ono što ćete ovdje pronalaziti. I ne zaboravite, vaši su
komentari uvijek dobrodošli!
Nadzorna ploča | Novi post | Postavke | Uredi izgled | Uredi HTML | Uredi komentare | Odjava | Scribd

Pratitelji

Nagrade i zahvale

-veliko hvala
Vera!





-najljepše hvala Masateri za obje nagrade!

Čokolastične kocke

...spoj čokolade, mlijeka, lješnjaka…zvuči poznato? I još omiljene čokoladne bananice…

Sastojci:
za biskvit:
5 jaja
15 dag šećera
1 dl ulja
1 dl mlijeka
25 dag brašna
1 vrećica praška za pecivo
10 dag čokolade za kuhanje

za kremu:
4 dl mlijeka
10 dag šećera
10 dag brašna
10 dag maslaca
5 dl slatkog vrhnja za šlag

Ostalo:
20 dag čokolade za kuhanje
4 žlice mlijeka
1 žlica ulja
15 dag lješnjaka
16-20 (ovisno o veličini) čokoladnih bananica
4 žlice Nutele ili sličnog namaza
1 veća oblatna


Priprema:
Kao i uvijek po mom “protokolu”, najprije skuhajte kremu:
1. Stavite kuhati 2,5 dl mlijeka i šećer, a u ostalih 1,5 dl mlijeka umiješajte brašno, pažljivo da ne ostaju grudice. Miješajući ulijevajte u kipuće mlijeko i nastavite kratko kuhati dok dobro se ne zgusne.
2. Nakon kratkog hlađenja, u kremu dodajte kockice maslaca i dobro miješajte da dobijete glatku masu.
3. Istucite slatko vrhnje u čvrsti šlag. Kad se mliječna krema sasvim ohladi spojite ju sa šlagom. Držite u hladnjaku do upotrebe.

Na redu je biskvit:
1. Odvojite žutanje od bjelanjaka. Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg.
2. Žutanjke i šećer pjenasto umutite, pa dodavajte malo omekšalu čokoladu, ulje, mlijeko i brašno s praškom za pecivo . Na kraju žlicom polako umiješajte snijeg.
3. Veći kalup za kolače obložite masnim papirom. Izlijte smjesu za biskvit, poravnajte i pecite na 200°C oko 30 minuta. Pečeni biskvit odvojite od papira, prerežite koncem u dva dijela, razdvojite ih i ostavite da se ohlade.

Slaganje kolača:
U isti kalup u kojem se pekao biskvit stavite oblatnu. Namažite obilato Nutelom i pospite polovicom grubo sjeckanih lješnjaka. Zatim premažite tankim slojem mliječne kreme. Na to položite prvi dio biskvita, premažite preostalom kremom, te u nju utisnite čokoladne bananice. Prekrijte drugim dijelom biskvita.
Rastopite čokoladu s 4 žlice mlijeka i žlicom ulja. Prelijte toplo preko kolača i pospite ostatkom sjeckanih lješnjaka.
Neka se sve dobro ohladi i stisne u hladnjaku prije posluživanja.

Posluživanje:
Umjesto lješnjaka možete upotrijebiti orahe i bademe ili ih čak i pomiješati, po malo od svega. Dobro je da u hladnjaku odstoji barem 3-4 sata ili preko noći.

©2008-2009 Sandrine

3 komentara:

Blog Widget by LinkWithin

Vrijeme danas

Moja omiljena web mjesta

 
Nadzorna ploča | Novi post | Postavke | Uredi izgled | Uredi HTML | Uredi komentare | Odjava