Ovaj dio bloga namijenjen svima koji nastoje uživati u hrani, bilo da sami izvode razne kuhinjske eksperimente poput mene ili to radije prepuštaju nekome drugome. Želim vam dobru zabavu uz ono što ćete ovdje pronalaziti. I ne zaboravite, vaši su
komentari uvijek dobrodošli!
Nadzorna ploča | Novi post | Postavke | Uredi izgled | Uredi HTML | Uredi komentare | Odjava | Scribd

Sljedbenici

Nagrade i zahvale

-veliko hvala
Vera!





-najljepše hvala Masateri za obje nagrade!

Spaghetti all’Ortolana

Nebrojeno je mnogo kombinacija divnih umaka za tjesteninu. Umak ortolana je samo jedan u tome mnoštvu koji će na vaš stol donijeti sve okuse i mirise iz ljetnog vrta.

Sastojci za 4 osobe:
1 veća glavica luka
1 manja žuta paprika (babura)
1 manja crvena paprika
4-5 (oko 500 g) rajčica
1 patliđan
1 tikvica
1 mrkva
1 šaka mahuna
2-3 češnja češnjaka
6 žlica maslinovog ulja
par listića svježeg bosiljka
malo peršina
sol, papar
500 g špageta
ovčji sir

Priprema:
1. Luk i češnjak nasjeckajte, rajčice, paprike, patliđan i mrkvu narežite na kockice, mahune narežite na manje komade, a tikvicu na kolute. Peršin i bosiljak prstima natrgajte tek prije same upotrebe.
2. Na ulju zažutite luk. Dodajte narezano povrće, sve osim rajčica. Pirjajte poklopljeno 15-tak minuta da povrće postupno pusti tekućinu i povremeno promiješajte.
3. Zatim dodajte rajčice, češnjak i začinite solju i paprom. Kuhajte poklopljeno još 10-15 minuta na laganijoj vatri i pred sam kraj dodajte natrgane listiće bosiljka i peršina. Po potrebi, ako vam umak izgleda pregusto, možete dodati malo pasirane rajčice pomiješane sa žlicom-dvije vode.
4. U međuvremenu, u posoljenoj vodi skuhajte špagete. Kuhane procijedite i kratko isperite pod mlazom hladne vode.

Posluživanje:
Poslužite špagete s umakom ortolana i naribanim ovčjim sirom, a uz to divno jelo ne zaboravite i hladno bijelo vino.

©2008-2009 Sandrine

1 komentar:

Blog Widget by LinkWithin

Vrijeme danas

Moja omiljena web mjesta

 
Nadzorna ploča | Novi post | Postavke | Uredi izgled | Uredi HTML | Uredi komentare | Odjava