Sastojci za 4 osobe:
1 veća glavica luka
1 manja žuta paprika (babura)
1 manja crvena paprika
4-5 (oko 500 g) rajčica
1 patliđan
1 tikvica
1 mrkva
1 šaka mahuna
2-3 češnja češnjaka
6 žlica maslinovog ulja
par listića svježeg bosiljka
malo peršina
sol, papar
500 g špageta
ovčji sir
Priprema:
1. Luk i češnjak nasjeckajte, rajčice, paprike, patliđan i mrkvu narežite na kockice, mahune narežite na manje komade, a tikvicu na kolute. Peršin i bosiljak prstima natrgajte tek prije same upotrebe.
2. Na ulju zažutite luk. Dodajte narezano povrće, sve osim rajčica. Pirjajte poklopljeno 15-tak minuta da povrće postupno pusti tekućinu i povremeno promiješajte.
3. Zatim dodajte rajčice, češnjak i začinite solju i paprom. Kuhajte poklopljeno još 10-15 minuta na laganijoj vatri i pred sam kraj dodajte natrgane listiće bosiljka i peršina. Po potrebi, ako vam umak izgleda pregusto, možete dodati malo pasirane rajčice pomiješane sa žlicom-dvije vode.
4. U međuvremenu, u posoljenoj vodi skuhajte špagete. Kuhane procijedite i kratko isperite pod mlazom hladne vode.
Posluživanje:
Poslužite špagete s umakom ortolana i naribanim ovčjim sirom, a uz to divno jelo ne zaboravite i hladno bijelo vino.
©2008-2009 Sandrine
Volim špagete, ovi baš fino izgledaju :)
OdgovoriIzbriši