Kao mjeru sam koristila mjernu čašu, pa su mjere izražene u decilitrima.
4 dl vode
4 dl mlijeka
malo soli
žličica maslaca
3 dl miješanih pahuljica (heljde, ječma, zobi, raži...)
1 dl pšeničnoga griza
1 žličica cimeta u prahu
2 velike žlice meda
po želji čokolada u prahu za posipanje
Priprema:
Polovicu količine pahuljica sameljite u blenderu do veličine krupice, pa pmiješajte sa pšeničnim grizom. Ostatak pahuljica stavite u zdjelu zajedno s 4 dl vode da se namoče nekih pola sata. Zatim dodajte mlijeko, maslac i sol, pa kuhajte na laganoj vatri oko 15-20 minuta.
Zatim polako, uz miješanje dodavajte mješavinu mljevenih pahuljica i kuhajte još 15 minuta dok ne dobijete lijepu kašu. Pred kraj umiješajte cimet. Kuhanu kašu pustite da se malo ohladi, pa umiješajte med. Ja sam stavila 2 velike žlice, no vi prilagodite svome ukusu.
Razdijelite u navlažene zdjelice. Po želji posipajte čokoladom u prahu.
Ovu ukusnu kašu možete poslužiti toplu kao obrok za doručak ili večeru, ali i dobro rashlađenu, kao fini međuobrok, desert, slatkiš. O tome nešto više u nekom od sljedećih recepata.
©2008-2009 Sandrine
Nema komentara:
Objavi komentar