Potrebno je (za 4-5 osoba):

1 kg lignji
2-3 češnja češnjaka
malo soli i papra (ili Vegeta riba)
peršin
3 pune jušne žlice ribanoga parmezana
2 pune jušne žlice krušnih mrvica
oko 20-25 dag crvenog radiča
maslinovo ulje
Priprema:
Lignje dobro očistite i operite, ogulite im tanku ovojnicu. Krakove sitno nasjeckajte. Operite radič i dobro ga ocijedite, pa ga narežite na male tanje trakice. Nasjeckajte i češnjak.
Veću tavu premažite maslinovim uljem te na još hladnu bacite nasjeckane krakove i kratko ih popržite par minuta.Pomiješajte sjeckani radič, češnjak, peršin, krušne mrvice i ribani parmezan. Dodajte i popržene krakove, pa po potrebi još posolite i malo popaprite.
Tako pripremljenom smjesom punite ocijeđene lignje. Pazite da ih ne napunite previše jer će kod pečenja pucati, bit će dovoljno da ih napunite nešto više od polovice i blagim pritiskom prstiju rasporedite po unutrašnjosti. Napunjene lignje zatvorite čačkalicama ili ih nanižite po 4-5 komada na štapić za ražnjiće.
Tavu ponovo malo pouljite i zagrijte. Pecite lignje po 5 minuta sa svake strane.

Eto, tko kaže da se i u posne dane ne može uživati u dobroj hrani?!
©2008-2009 Sandrine
Nema komentara:
Objavi komentar