Ovaj dio bloga namijenjen svima koji nastoje uživati u hrani, bilo da sami izvode razne kuhinjske eksperimente poput mene ili to radije prepuštaju nekome drugome. Želim vam dobru zabavu uz ono što ćete ovdje pronalaziti. I ne zaboravite, vaši su
komentari uvijek dobrodošli!
Nadzorna ploča | Novi post | Postavke | Uredi izgled | Uredi HTML | Uredi komentare | Odjava | Scribd

Sljedbenici

Nagrade i zahvale

-veliko hvala
Vera!





-najljepše hvala Masateri za obje nagrade!

Špageti a'lla carbonara bambinesca

(iliti djetinjasta carbonara)

Naziv "djetinjasta" zaslužila je zbog šunke kojom sam zamijenila špek, originalni sastojak prave carbonare, te malo slatkog vrhnja da ublaži teški jajasti okus umaka.
Potrebno je za 4 osobe:

50 dag špageta
30 dag šunke u ovitku
malo maslaca
malo peršina
2 češnja češnjaka
4 jaja
2 dl mlijeka
2 žlice slatkog vrhnja
1 žlica Vegete
sasvim malo muškatnog oraščića u prahu

Špagete kuhajte u slanoj vodi.
Šunku narežite na tanje ploškice (ili kupite već narezanu), pa na kvadratiće.
U posudi rastopite maslac. Na njega dodajte narezanu šunku. Kratko ju popržite.
Na sitno nasjeckajte češnjak, pa skupa s Vegetom dodajte šunki. Zalijte s malo vode (oko 0,5dl) i mlijekom i kratko prokuhajte – 5 minuta. Pospite s malo muškatnog oraščića i zagustite slatkim vrhnjem. Maknite s vatre neka se malo ohladi da se jaja ne zgrušaju kasnije kad ih dodate umaku.
Razmutite jaja i nasjeckajte peršin. Umiješajte ih žustro žicom u malo ohlađen umak pazeći da se ne zgrušaju i da umak bude gladak i kremast.
Špageti su se taman skuhali. Procijedite ih i kratko isperite hladnom vodom. Stavite u zdjelu, prelijte umakom, promiješajte i poslužite. I ne zaboravite salatu i ribani sir.


©2008 Sandrine

Nema komentara:

Objavi komentar

Blog Widget by LinkWithin
U ovom gadgetu postoji pogreška

Vrijeme danas

Moja omiljena web mjesta

 
Nadzorna ploča | Novi post | Postavke | Uredi izgled | Uredi HTML | Uredi komentare | Odjava