Sastojci za 4 osobe:
50 dag špageta
30 dag tuna fileta ili 2 konzerve tune od 200 g da dobijete oko 300 g ocijeđene tune
1 glavica luka

3-4 češnja češnjaka
1 žlica Vegete
malo papra
2 dl pasirane rajčice
1 dl slađeg bijelog vina npr. Malvazije
malo ružmarina
malo peršina
ribani sir
2-3 žlice maslinovog ulja
Priprema:
Luk narežite i stavite ga dinstati na zagrijano maslinovo ulje. Neka se malo zaprži prije podlijevanja s malo vode (1 dl). Tunu raskomadajte na manje komadiće. Ako koristite tunu iz konzerve, dobro ju ocijedite. Čim voda ukuha, dodajte tunu. Dobro promiješajte, podlijte s još malo vode. Sitno nasjeckajte češnjak, s ružmarinom i Vegetom dodajte tuni, pa dolijte i pasiranu rajčicu. Kad tekućina malo ukuha, dolijte 1 dl vina. Popaprite po vlastitom ukusu. Neka sve fino krčka još par minuta do željene gustoće. Nasjeckajte peršin i umiješajte u umak.
Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi, dobro iscijedite i brzo poperite pod mlazom hladne vode, pa pomiješajte s gotovim umakom. Po želji pospite ribanim sirom.
Za ovo jelo najbolje je koristiti tjesteninu spirale (fusilli) ili špagete jer najbolje upijaju ovaj odličan okus umaka.
Uz ovo jelo bogatoga okusa poslužite neku osvježavajuću salatu i čašicu Malvazije.
Luk narežite i stavite ga dinstati na zagrijano maslinovo ulje. Neka se malo zaprži prije podlijevanja s malo vode (1 dl). Tunu raskomadajte na manje komadiće. Ako koristite tunu iz konzerve, dobro ju ocijedite. Čim voda ukuha, dodajte tunu. Dobro promiješajte, podlijte s još malo vode. Sitno nasjeckajte češnjak, s ružmarinom i Vegetom dodajte tuni, pa dolijte i pasiranu rajčicu. Kad tekućina malo ukuha, dolijte 1 dl vina. Popaprite po vlastitom ukusu. Neka sve fino krčka još par minuta do željene gustoće. Nasjeckajte peršin i umiješajte u umak.
Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi, dobro iscijedite i brzo poperite pod mlazom hladne vode, pa pomiješajte s gotovim umakom. Po želji pospite ribanim sirom.
Za ovo jelo najbolje je koristiti tjesteninu spirale (fusilli) ili špagete jer najbolje upijaju ovaj odličan okus umaka.
Uz ovo jelo bogatoga okusa poslužite neku osvježavajuću salatu i čašicu Malvazije.
©2008-2009 Sandrine
Nema komentara:
Objavi komentar