Sastojci za 1 osobu
1 dl riže
1 mrkva
1 mali komadić celerovog korjena
10 dag potpuno čiste teletine ili pilećih prsa
malo soli
malo peršina
Priprema
1. Meso sasvim očistite od žilica i masnoća. Stavite kuhati u 2-3 dl hladne vode. Dodajte komadić celera i na kolutiće narezanu mrkvu. Kad zavre dodajte rižu. Malo posolite i kuhajte sve dok riža ne bude sasvim mekana, dosta duže nego što ju inace kuhate, oko 30-35 minuta. Neka ne bude gusto, pa ako treba, malo razrijedite vrelom vodom.
2. Kad je riža kuhana, izvadite komadić mesa koji se u riži kuhao, pa ga usitnite na što manje komadiće.
3. Vratite usitnjeno meso u rižoto i dobro promiješajte. Miješanjem usitnite i zaostale veće komadiće mrkve i sasvim omekšali celer.
4. Nasjeckajte peršin na sitno i umiješajte ga u gotov rižoto.

©2008 Sandrine
Nema komentara:
Objavi komentar