Vrijeme pripreme: 50 min
Sastojci:
Tijesto

3 dl brašna
3 dl šecera
3 dl pšeničnog griza
1 prašak za pecivo
Nadjev
1,5 kg jabuka
2 vanilin šećera
po guštu cimeta
Preljev
1 jaje
1 dl ulja
2.5dl mlijeka
Priprema:
Primjetili ste da su mjere u decilitrima - dobro ste primjetili. Sve količine mjerite u nekoj čaši s mjernom skalom. Zaboravite na vagu i mikser, ovdje nemaju što raditi.
1. Ogulite i naribajte jabuke. Pospite ih cimetom i vanilin šecerom.
2. U posudi pomiješajte brašno, šećer, griz i prašak za pecivo da se smjesa ujednači.
3. Kalup za pečenje dobro premažite maslacem. Ravnomjerno NASIPAJTE 1/3 (3 dl) pripremljene mješavine za tijesto. Na to posložite polovicu jabučnog nadjeva - nemojte cijediti jabuke! Opet posipajte 3 dl smjese, pa složite i drugu polovicu jabuka. Na kraju po vrhu nasipajte ostatak smjese.
4. Razmutite jaje u mlijeku i ulju pa tom mješavinom ravnomjerno zalijte pripremljeni kolač. Ukratko, to sve izgleda ovako:

5. Pecite 35-40 minuta na 200°C. Pečeno pospite šećerom u prahu.
©2008 Sandrine
Nema komentara:
Objavi komentar