Ovaj dio bloga namijenjen svima koji nastoje uživati u hrani, bilo da sami izvode razne kuhinjske eksperimente poput mene ili to radije prepuštaju nekome drugome. Želim vam dobru zabavu uz ono što ćete ovdje pronalaziti. I ne zaboravite, vaši su
komentari uvijek dobrodošli!
Nadzorna ploča | Novi post | Postavke | Uredi izgled | Uredi HTML | Uredi komentare | Odjava | Scribd

Sljedbenici

Nagrade i zahvale

-veliko hvala
Vera!





-najljepše hvala Masateri za obje nagrade!

Biskvit sa šunkom, za juhu

Tanjur tople mirisne juhe svakoga će okrijepiti. No zašto da u njoj uvijek bude samo tjestenina? Evo zgodnog primjera kako obogatiti juhu.

Sastojci:

1 jaje
2 male žlice Vegete
1 žlica ulja
2 žlice brašna
pola male žlice praška za pecivo
po potrebi malo mlijeka
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žlice narezane šunke
1 žlica nasjeckanog mladoga luka ili vlasca


Priprema:

1. Nasjeckajte peršin, šunku i mladi luk (umjesto luka možete koristiti vlasac).
2. Razdvojite bjelanjak i žutanjak, pa od bjelanjka napravite čvrsti snijeg.
3. Umutite žutanjak s Vegetom i uljem, dodajte peršin i ostale dodatke, te pomalo brašno s praškom za pecivo. Po potrebi, ako vam se čini pregusto, dodajte malo mlijeka. Na kraju žlicom umiješajte snijeg od bjelanjaka.
4. Najmanji kalup otprilike 20×15 cm, npr. onaj od Gavellina, obložite masnim papirom, izlijte u njega smjesu i pecite 25-30 minuta na 200°C. Pečeni biskvit izvadite iz kalupa i kad se malo ohladi režite na kockice, trokutiće, rombiće…

Posluživanje

Ubacite nekoliko komadića biskvita u bilo koju bistru juhu kad je juha već poslužena i uživajte u okusima.
Ostatak biskvita spremite i iskoristite u roku 3-4 dana.

©2008-2009 Sandrine

Nema komentara:

Objavi komentar

Blog Widget by LinkWithin
U ovom gadgetu postoji pogreška

Vrijeme danas

Moja omiljena web mjesta

 
Nadzorna ploča | Novi post | Postavke | Uredi izgled | Uredi HTML | Uredi komentare | Odjava