1 jaje
2 male žlice Vegete
1 žlica ulja
2 žlice brašna
pola male žlice praška za pecivo
po potrebi malo mlijeka
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žlice narezane šunke
1 žlica nasjeckanog mladoga luka ili vlasca
Priprema:
1. Nasjeckajte peršin, šunku i mladi luk (umjesto luka možete koristiti vlasac).
2. Razdvojite bjelanjak i žutanjak, pa od bjelanjka napravite čvrsti snijeg.
3. Umutite žutanjak s Vegetom i uljem, dodajte peršin i ostale dodatke, te pomalo brašno s praškom za pecivo. Po potrebi, ako vam se čini pregusto, dodajte malo mlijeka. Na kraju žlicom umiješajte snijeg od bjelanjaka.
4. Najmanji kalup otprilike 20×15 cm, npr. onaj od Gavellina, obložite masnim papirom, izlijte u njega smjesu i pecite 25-30 minuta na 200°C. Pečeni biskvit izvadite iz kalupa i kad se malo ohladi režite na kockice, trokutiće, rombiće…
Posluživanje
Ubacite nekoliko komadića biskvita u bilo koju bistru juhu kad je juha već poslužena i uživajte u okusima.
Ostatak biskvita spremite i iskoristite u roku 3-4 dana.
©2008-2009 Sandrine
Nema komentara:
Objavi komentar