Ovaj dio bloga namijenjen svima koji nastoje uživati u hrani, bilo da sami izvode razne kuhinjske eksperimente poput mene ili to radije prepuštaju nekome drugome. Želim vam dobru zabavu uz ono što ćete ovdje pronalaziti. I ne zaboravite, vaši su
komentari uvijek dobrodošli!
Nadzorna ploča | Novi post | Postavke | Uredi izgled | Uredi HTML | Uredi komentare | Odjava | Scribd

Pratitelji

Nagrade i zahvale

-veliko hvala
Vera!





-najljepše hvala Masateri za obje nagrade!

Nocelattissima

Puno mlijeka s bademima, orasima i lješnjacima, slatki kremasti namaz na kriški kruha, za slatko dobro jutro mojim uspavanim anđelima
za oko 800 g namaza
2,5 dl vode
250 g maslaca
300 g mlijeka u prahu
350 g šećera
1 vrećica vanilin-šećera
25 g lješnjaka
25 g oraha
25 g badema

Lješnjake, orahe i bademe popržite da se lakše oguli smeđa kožica.
Oljuštene orašaste plodove najprije dobro sameljite, a zatim u mužaru još dodatno izgnječite u sitan prah.
Stavite kuhati vodu s maslacem, šećerom i vanilin šećerom. Kad se svi sastojci otope, kuhajte na laganoj vatri još par minuta da malo uvrije.
Tada usipavajući i miješajući žustro pjenjačom, dodavajte mlijeko u prahu, a zatim i prah orašastih plodova.
Kuhajte miješajući još otprilike 10-tak minuta da dobijete glatku gustu kremu. Pustite zatim da kratko odstoji, a zatim još jednom prije punjenja staklenki, žustro izmiješajte.
Toplu kremu prelijte u oprane, osušene i zagrijane staklenke. Pokrijte čistim ubrusom i ostavite da se sasvim ohladi. Tada zatvorite staklenke i spremite ih.

*Što još možete napraviti*
U polovicu vruće kreme dodajte kockice čokolade za kuhanje, pa miješajte dok se sasvim ne otopi. Tako ćete dobiti dvobojnu kremu.
Namažite klincima krišku kruha ujutro (naravno, i sebe smatrate klincem/klincezom). Ili premažite palačinke, kolač, tortu… Ili jednostavno uzmite žlicu (malu žlicu, za svaki slučaj) i uživajte polako topeći kremu u ustima….
Ali barem pričekajte da se sasvim ohladi…

©2008-2009 Sandrine

1 komentar:

  1. Odgovara joj ovaj naziv u superlativu jer je stvarno Nocelattissima.

    OdgovoriIzbriši

Blog Widget by LinkWithin

Vrijeme danas

Moja omiljena web mjesta

 
Nadzorna ploča | Novi post | Postavke | Uredi izgled | Uredi HTML | Uredi komentare | Odjava