Evo što je potrebno:
Za tijesto:
50 dag glatkog brašna
1 jaje
sol
voda
1 dl ulja
20 dag maslaca ili margarina
Za nadjev:
50 dag svježeg sira
3 jaja
3 dl kiselog vrhnja
sol
Priprema:
Stavite brašno na radnu plohu i u njemu napravite jamicu. U njoj razmutite jaje, dodajte sol i malo pomalo onoliko vode koliko je potrebno da umijesite glatko, čvrsto tijesto. Pustite ga da odmori otprilike pola sata da bi se kasnije moglo ljepše razvlačiti.
Za to vrijeme, zagrijte ulje i u njemu otopite maslac. Tom ćete mješavinom mastiti kore prije razvlačenja.
Napravite i nadjev - pomiješajte sir, vrhnje, jaja i sol. Oni koji vole nešto laganiju varijantu mogu vrhnje zamijeniti jogurtom ili mileramom.
Nadjev je spreman, tijesto odmoreno, vrijeme je za akciju! Naoružajte se brašnom za posipavanje radne površine, valjkom za tijesto (iliti jednom lijepom oklagijom) i - strpljenjem. Pogledajte što i kako dalje:
©2008-2009 Sandrine
za mene je ovo isto burek!
OdgovoriIzbrišija i nisam neki obožavatelj bureka pa ga nikad nisam niti radila doma, ja volim štrukle s sirom (i ostalim nadjevima)
Ma, tražila sam po internetu neki recept koji bi dobro "mirisao", i pronalazila svašta, a na kraju ipak iskombinirala neku sasvim svoju kombinaciju, baziranu dijelom na receptu naše lokalne pekare (bez onih nekih aditiva koje pekari upotrebljavaju). Moram naglasit da ga je čak i moj sin jeo, koji burek nikako ne voli! E to je meni bio pravi uspjeh! On je i slikao dok sam radila.
OdgovoriIzbrišiMa čekaj LOL ja sam se skroz izgubila u ovim tvojim blogovima:)) tek sad otkrivam ovo:) pa što ne vičeš! :))
OdgovoriIzbrišiJel ti se sviđa ovako? Sve razdvojeno, a opet sve povezano i pregledno, bar ja mislim tako :)))
OdgovoriIzbrišiStvar je u tome što mi je zbrku radilo ako sam htjela nešto preuredit na postu - bilo ih je već sto na onom blogu. Zato sam odlučila recepte preselit na poseban blog i sve povezat izbornom trakom kako je i bilo povezano. A i sviđa mi se što sad mogu mijenjat pozadine potpuno neovisno. Onako to nisam mogla pa su recepti bili "prisiljeni" imati istu pozadinu kao i priče.
Jooooj, koliko bi trebala pisat za Mučilicu, a jednostavno ne stižem...
Idem probat napravit po receptu... za pola ure vam javim kako je ispalo...
OdgovoriIzbriši